Dva predavanja na hrvatskom jeziku – višejezičnost i e-commerce

Od samih početaka organiziranja hrvatske WordPress zajednice, neka su pitanja bila češća od drugih. Dok se o pitanjima poput “koji je najbolji plugin za (galeriju, SEO, cacheing)” žustro raspravlja na Facebook grupi, o nekim je pitanjima teže raspraviti online. Stoga nam je posebno drago da danas možemo najaviti dva predavanja na hrvatskom jeziku namijenjena svima od početnika do naprednih korisnika. Goran Šerić i Borko Livić pričati će o višejezičnosti i e-commerceu.

Goran Šerić – WordPress i višejezičnost

Goran je WordPress developer iz Splita s više od 5 godina iskustva u radu s WordPressom. Trenutno radi za bostonsku agenciju Convertiv i to na razvoju WordPress multisite platforme za jednu od vodećih svjetskih sigurnosnih kompanija.

Goran je bio jedan od prvih predavača na WordPress Meetupu u Zagrebu, a tu tradiciju “probijanja leda” nastaviti će i na WordCampu Croatia. Njegovo predavanje pod nazivom “WordPress i višejezičnost” govoriti će o jednom od najčešćih pitanja novih korisnika – kako da WordPress web učinim višejezičnim, budući WordPress ne nudi višejezičnost “out of the box”. Osim što će probati dati odgovor na pitanje “koji je najbolji način omogućavanja višejezičnosti”, Goran će nam dati i pregled opcija za višejezičnost ali i proći kroz proces nastanka višejezične internet stranice.

Goran nastavlja tradiciju probijanja leda. Na fotografiji drži predavanje na 1. WordPress Meetupu u Zagrebu
Goran nastavlja tradiciju probijanja leda. Na fotografiji drži predavanje na 1. WordPress Meetupu u Zagrebu

Borko Livić – WooCommerce: dodavanje funkcionalnosti i optimizacija

Većini hrvatskih WordPress korisnika, Borko je vjerojatno poznat kao jedan od najaktivnijih članova Facebook grupe WordPress Hrvatska, ujedno i jedan od njenih administratora. Developer iz Pule, s WordPressom radi gotovo 10 godina. Aktivan je na support forumu ali i kao jedan od organizatora WordPress Meetupa u Puli.

Borko će nam u svom predavanju “WooCommerce – dodavanje funkcionalnosti i optimizacija” pričati o dodavanju funkcionalnosti i optimizaciji za ovaj najpopularniji e-commerce plugin za WordPress, koji je skinut približno 8 milijuna puta.

Želje i potrebe klijenata ponekad nadmašuju osnovne funkcionalnosti plugina pa ćemo proći kroz neke od administrativnih stavki WooCommerca te vidjeti kako promjenom zadanih (defaultnih) postavki te dodavanjem raznih snippeta (komadića php kôda) možemo postići praktički sve zamislive funkcionanosti. Ovo podrazumijeva prikaz u front-endu, opcije u back-endu, sustave za naplatu kreditnih kartica (Payment gateways) i sl.

Karte

Karte su već u prodaji po cijeni od 20 dolara (preračunato oko 140 kn), stoga požurite i kupite svoju kartu već danas. Karata za sada ima dovoljno, no nemojte čekati zadnji tren da biste rezervirali svoju kartu, jer se lako može dogoditi da ostanete bez nje ;).