Jeste li spremni za radionice o WordPressu?

Ostala su nam još dva dana do same konferencije WordCamp Croatia te još dan do prvih radionica. Kako je najavljeno u rasporedu, u petak su planirane tri besplatne radionice i već sada mogu reći da je zanimanje za njih izvan svih naših očekivanja. Sada možemo i najaviti da će se radionice održati na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 2 (za one koji ne znaju gdje se to nalazi evo linka).

Inače, za sve radionice preporučujemo da ponesete svoj laptop i bilježnicu, kako biste mogli voditi bilješke. WiFi je osiguran u učionicama, a prema učionicama gdje će se održavati predavanja, uputiti će vas naši volonteri i volonterke.

10:00 – Izrada WordPress tema

Sibin će nam kroz dva sata prezentirati kako se kreće u pisanje tema od nule te će nam dati mnoštvo savjeta poput “kako se organizira kod” (na stvarnim primjerima) te na što treba obratiti posebnu pažnju kod kreiranja nove teme. Pri kraju radionice, pokazati će nam neke svoje primjere kompleksnijih tema, a posljednjih 30 minuta je rezervirano za Q&A, stoga pripremite pitanja jer Sibin će vam rado odgovoriti na njih.

Radionica je namijenjena svima od početnika do naprednih korisnika, s barem osnovnim poznavanjem WordPressa i programiranja.

Za ovu radionicu više nema slobodnih mjesta.

14:00 – WordPress za početnike

Naučite osnove rada sa WordPressom. Upoznajte sve funkcionalnosti i tajne WordPressa te iskoristite svoje znanje za izradu vlastite stranice, bloga ili e-portfolia. Kroz radionicu ćemo proći korake upoznavanje sa administracijom WordPressa, definiranje izgleda svoje stranice pravilnim odabirom tema i njihovo podešavanje, unos stranica i postova, izrada i korištenje izbornika, korištenje pluginova, redovito održavanje WordPressa te sitnice koje vam olakšavaju rad na vlastitom WordPressu.

Radionica je namijenjena svima, bez obzira na predznanje WordPressa. Od studenata s osnovnim IT znanjima, preko srednjoškolaca koji žele izraditi vlastite blogove, ali i svim ostalim zainteresiranim polaznicima koji se žele upoznati s najpopularnijim CMS-om na svijetu.

Iako se ova radionica trebala održati u 2 termina, zbog promjene predavača smo bili prisiljeni otkazati jutarnji termin.

Za ovu radionicu više nema slobodnih mjesta.

14:00 – Creating the perfect development environment

Ova će se radionica održati na engleskom jeziku.

Daniel Pataki, urednik WordPressa na Smashing Magazineu, pričati će o svojoj radnoj okolini što je ključno kako biste bili bolji u poslu kojeg radite. Pokazati će vam neke od alata koje svakodnevno koristi, a koje mu olakšavaju život. Između ostalog govoriti će o Vagrantu za postavljanje lokalnih servera, Symlinkovima za jednostavniji razvoj pluginova, WP–CLI za kontrolu WordPressa putem komandne linije, Gulp kao alat za izradu kompleksnih tema i Gulp ngrok za lokalno dijeljenje servera.

Ova je radionica za napredne WordPress korisnike koji razvijaju vlastite teme i pluginove ali i za sve one koji su zainteresirani i žele naučiti više o WordPress razvojnoj okolini.

Za ovu radionicu više nema slobodnih mjesta.